de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Tips voor de Dag van het fantastische boek

3 Apr 2017

Zaterdag 8 april is de derde editie van de Dag van het fantastische boek. In het Compagnietheater aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam komen honderden liefhebbers van het fantastische genre bij elkaar. In de middag kun je workshops volgens, korte films van Imagine Film Festival zien, 

lezingen en panels bijwonen, een quiz doen en is er een meet & greet met de genomineerden voor de Harland Awards. In de avond is de Harland Awards uitreiking en wordt ook de Ready to Read-publieksprijs van Hebban.nl uitgereikt. Wij zijn erbij! En voor maar € 15 dompel jij je ook de hele dag onder in fantastische literatuur. Scoor hier je ticket

 

 

Op deze dag staat fantastische literatuur centraal; een genre waar fantasy, horror, magisch realisme en natuurlijk sciencefiction onder vallen. Vanaf

20.00 uur worden de Harland Awards uitgereikt: dé nationale awards voor de beste Nederlandstalige roman en beste korte verhaal in dit genre. Ook wordt voor het eerst de publieksprijs Ready to Read Science Fiction & Fantasy Award uitgereikt. Stemmen voor Ready to Read kan nog hier!

 

Genomineerden voor de Harland Award voor de beste Nederlandstalige roman 2017

 

- Natalie Koch | De stad van de alchemist

- Auke Hulst | En ik herinner me Titus Broederland

- Kevin Valgaeren | Seance

- Corina Onderstein | Vanbinnen en vanbuiten

- Lena Miller | Vind ik leuk. 

 

Tijdens het middagprogramma van 14.00 tot 18.00 uur zijn in maar liefst zes zalen dingen te doen. Zestien verschillende dingen, allemaal leuk. Omdat een tijdmachine nog steeds tot sciencefiction behoort en je dus niet alles kunt volgen, hebben we hier een paar tips.

Bar van 14.00 - 15.00 uur: Ontmoet de Hebban Club van 10


Hebban (online boekencommunity) heeft begin dit jaar een club opgericht: de SFF Club van 10. Een groepje enthousiaste lezers en sciencefiction- en fantasy fans geven op de We Love Fantasy pagina tips, houden je op de hoogte van de nieuwste fantasy boeken, interviewen schrijvers en hebben vooral heel veel kennis te delen. Dat delen doen ze zaterdag graag met je. 

 

Zuilenzaal van 16.00 - 17.00 uur: Toekomst van het toekomstdenken

 

In de Zuilenzaal is vanaf 14.00 uur SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) bezig met de toekomst. Iets wat ons futuristen natuurlijk uitermate interesseert. Ze beginnen met het voordragen van verhalen die zijn geschreven tijdens de schrijfworkshop 'De geschiedenis van morgen' in februari. Vanaf 16.00 uur richten ze zich verder op de toekomst en kun je de talkshow over sciencefiction, toekomstdenken en futurologie bijwonen. 

 

 

Foto door Tijnke van Gelder

 

​Van links naar recht: 

Said El Haji

Maurits de Bruijn

Anoek Nuyens

 

Tijdens schrijfworkshop 'De geschiedenis van morgen'.

 

 

 

 

Grote zaal / Theaterzaal van 15.00 - 16.00 uur: Panel Sciencefiction & Fantasy in de jeugdliteratuur

 

In de Grote zaal / Theaterzaal worden interessante onderwerpen aangekaart, zoals wat je kan doen nadat je een verhalenwedstrijd hebt gewonnen. Of, zoals in dit uurtje, wat de relatie is tussen jeugdliteratuur en verbeeldingsliteratuur. Deze en andere vragen zullen de drie kinderboekenauteurs Bianca Mastenbroek, Christien Boomsma en Tais Teng voor je beantwoorden. 

Kleine zaal van 15.00 - 16.00 uur: workshop scenarioschrijven door Chris Mitchell i.s.m. Imagine Film Festival

 

Over een kleine twee weken begint Imagine Film Festival: hét filmfestival voor fantastische film. Op de Dag van het fantastische boek kapen ze de kleine zaal voor allereerst een selectie korte films. Daarna kun je een uurtje scenario leren schrijven bij Chris Mitchell (van de film De Poel). Het thema is een boek vertalen naar film. Hoe die je dat? Waar begin je?

 

 

Bereid je bij deze workshop voor door voorbeelden van je meest in minst 

favoriete boekverfilming te bedenken.

 

Imagine Film Festival vindt van 12 t/m 22 april plaats in Eye Amsterdam. 

Foyer boven van 14.00 - 16.00 uur: Schrijfarts Schrijversacademie

 

Naast boeken kopen en een blik werpen op de genomineerden van de Harland Awards, kun je in de Foyer ook je verhaal na laten kijken door de Schrijfarts. Handig voor als je nét in je writers block bent beland. Stuur je verhaal van tevoren naar de schrijfarts@schrijversacademie.nl (max. 1000 woorden) en geef aan wat het probleem is. Tijdens dit spreekuur werken jullie samen aan je zieke verhaal.

Zolderkamer van 14.00 - 15.00 uur: Het land achter de horizon, workshop wereldbouwen

 

 

Leuk, dat idee over het koloniseren van het hele universum, maar hoe geef je dat goed vorm? Auteur Tais Teng gaat je daarbij helpen tijdens deze workshop wereldbouwen. Want de ene planeet is de andere niet. 

 

 

 

 

 

 

 

Dag van het Fantastische Boek: 8 april 2017

In: het Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, Amsterdam

Middagprogramma: 14.00 - 18.00 uur

Uitreiking Harland Awards: 20.00 - 22.00 uur, daarna feest

Kosten: € 15 | Koop hier je ticket

 

 

De dag van het fantastische boek wordt georganiseerd door Stichting ter bevordering van het Fantastische Genre: een koepelorganisatie waar de Harland Awards, de opleiding Fantasy en sciencefiction schrijven van de Schrijversacademie en de Fantasy & SF redactie van Hebban.nl onder vallen. De Stichting wil het fantastische genre in Nederland en België promoten, zowel richting schrijvers als voor de liefhebbers van het genre en natuurlijk de nieuwkomers. Ook wil de Stichting proberen de overstap van Young Adult fantasylezers naar het ‘volwassen’ fantastische genre makkelijker te maken.

 

Bekijk hier het hele programma

 

 

 

Please reload

Please reload