de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Scifi bingen bij Imagine Film Festival

Honger naar sciencefiction- en andere fantastische films wordt altijd goed gestild tijdens Imagine Film Festival. Het filmfestival 

vindt dit jaar plaats van woensdag12 tot en met zaterdag 22 april in Eye, Amsterdam. Wij zetten alle sciencefictionfilms voor je op een rijtje. Het enige wat jij hoeft te doen is ze in je agenda 

blokken. 

The Death and Life of Otto Bloom

Regie: Cris Jones, 84 minuten, 2016

13 april    17:15     EYE2     gepresenteerd door Brainwash + nagesprek

18 april    13:50     EYE2

 

'A wiser man than myself once said that life can only be understood backwards. Certainly this is true in the case of Otto bloom.' Dit is het uitgangspunt van de fascinerende film The Death and Life of Otto Bloom. Otto leeft achteruit, hij kent alleen de toekomst en kan zijn verleden niet herinneren - want dat heeft hij eigenlijk nog niet geleefd. Een soort The Curious Case of Benjamin Button '08, maar dan met tijdreizen. De film is als een soort documentaire opgenomen, inclusief interviews en oude VHS beelden. Als dat niet achteruitleven is.  

 

For the Love of Spock

Regie: Adam Nimoy, 112 minuten, 2016

16 april    15:00     EYE1     + intro door Pim Blokker van The Flying Dutch (de Nederlandse

                                           Star Trek fanclub)

18 april    13:50     EYE1

 

Een mooie documentaire over Leonard Nimoy a.k.a. Mr. Spock van Star Trek. De serie bestond vorig jaar vijftig jaar. Reden dus om er een docu over te maken, dacht Adam Nimoy, de zoon van. Toen zijn vader overleed, kreeg Leonard Nimoy de hoofdrol. Of eigenlijk Spock. Verschillende Trekkies vertellen hun verhaal over Spock, Leonard Nimoy en Star Trek en die komen samen in een liefdevol geheel. Ook leuk voor niet-Trekkies!

 

Get Out

Regie: Jordan Peele, 103 minuten, 2017

12 april    19:15     EYE1

12 april    21:45     EYE1     Publieksopening

14 april    19:50     EYE1


Get Out is het minst sciencefiction uit het rijtje, maar toch het vermelden waard. Regisseur Jordan Peele speelt op een originele manier met wit en zwart en zet hypocriete, witte liberalen in de schijnwerpers. Een beetje zoals Sunny Bergman doet in Wit is ook een kleur. De hoofdpersoon kun je trouwens kennen van het eerste seizoen van Black Mirror. Het is woensdag de publieksopening van Imagine Film Festival en het is de landelijke premiere van Get Out. Blokken dus. 

 

The Girl with All the Gifts

Regie: Colm McCarthy, 111 minuten, 2016

17 april    21:30     EYE1     + intro

 

Een zombiefilm, maar deze belooft anders dan de rest. Waar de focus vaak ligt op het herbouwen van gemeenschappen, ligt het hier op Melanie, een halfzombie die in de film hungries worden genoemd. Samen met andere hungries leeft Melanie in een streng isolement, maar krijgt ze wel les. Ze is immers ook halfmens. Melanie lijkt haar zombiedriften onder controle te kunnen houden en is wellicht de sleutel voor het vaccin. Al je trouwens denkt dat zombies niet bestaan: voorafgaand aan de film is er een korte introductie over zombificatie. Een entomoloog komt het zombie-fenomeen bespreken en past daarbij voorbeelden toe vanuit zijn onderzoekspraktijk.
 

Guardians

Regie: Sarik Andreasyan, 120 minuten, 2017

14 april    22:00     EYE2    gepresenteerd door Preview + intro

 

Als het in films over de Sovjet-Unie gaat, gaat het meestal over de vijand. Maar nu niet. In deze Russische actieheldenfilm zijn het Russen en andere Oost-Europesen die de wereld redden. Guardians wordt gezien als de Russische versie van X-Men, alleen is bij deze superhelden het DNA gemanipuleerd en verbeterd, ze zijn niet als superheld geboren. атаки!


 

Loop (Hurok)

Regie: Isti Madarász, 95 minuten, 2016

18 april    12:25     EYE1    + Q & A 

21 april    11:10     EYE2

 

Loop is een Hongaarse tijdreisfilm. Hoofdpersonen Adam en Sanne gebruiken tijdreizen om hun baas op te lichten om daarna in het buitenland een beter leven te beginnen. Maar tijdreizen is ingewikkelder dan gedacht en het gaat al snel verkeer. Een spannende, vlotte en maatschappelijk 

geëngageerde film. De film doet ook mee aan de Méliès d'argent: de Award voor beste korte Europese fantastische film. 

 

Man Underground

Regie: Michael Borowiec & Sam Marine, 95 minuten, 2016

13 april    11:40     EYE1

18 april    21:45     EYE1    + inleiding van Milo Grootjen (hoofd educatie van Artis

                                           Planetarium)

 

Willem gelooft in aliens. Hij heeft er een paar ontmoet tijdens zijn werk bij de overheid. Hij is zeker van zijn zaak. Jammer dat er niemand naar zijn lezingen komt. Hij besluit samen met zijn vriend Todd een film te maken over zijn ervaringen, want in deze vorm heeft zijn boodschap vast meer bereik dan in een lezing. Man Underground is een komische film met sprekende en ook wel herkenbare personages. Op 18 april zal Milo Grootjen een inleidinggeven over samenzweringstheorieën en officiële waarheden.  

 

Molly

Regie: Thijs Meuwese & Colinda Bongers, 90 minuten, 2017

16 april    19:40     EYE1    Wereldpremière + Q & A

19 april    19:30     EYE1    Imagine NL + Q & A

 

Een superheldenfilm van eigen bodem! In een post-apocalyptische wereld vecht Molly voor vrijheid. Vijanden willen haar vangen zodat ze in de arena kan vechten voor hun geld. Maar Molly is niet voor één gat te vangen, Molly heeft superkrachten. En een bril. En ze vecht onhandig. Nog nooit was een superheld zo aandoenlijk en stoer tegelijk.

 

Will You Be There?

Regie: Hong Ji-Young, 110 minuten, 2016

16 april    12:30     EYE1    + intro door George van Hal

20 april    15:25     EYE1

 

Nog een film voor in het straatje tijdreizen. Maar nu minder actie en meer drama. Soo-Hyun gaat dertig jaar terug in de tijd om nog één keer iemand te zien. Wie dat is kunnen we raden. Ondertussen vraagt de jonge Soo-Hyun zich af waarom de oudere precies is teruggekomen en komt dan achter de akelige waarheid. Een tijdloos liefdesverhaal.  

 

Kijk voor het hele programma en het blokkenschema op Imagine. Kaartjes zijn daar te koop of bij Eye. Cinevillers kunnen gratis naar de film. 

 

 

Please reload

Please reload