de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Dit is Nikki Smits

 

Nikki Smits is een illustrator uit Rotterdam. Ze maakt voornamelijk posters voor bands en festivals. Je hebt haar werk voor Gigant Muziekcafé, TivoliVredenburg, 013, Culturele Zondagen of Appeltaart Concerten vast eens voorbij zien komen. Of anders ken je haar misschien uit de Metro, waar weleens een illustratie-post van Nikki in staat. 

Hybernation van Nikki Smits

 

Nikki haalt inspiratie uit de natuur, sprookjes, boeken en films. Naast freelance illustrator, is ze ook vaak voor zichzelf aan het werk. Daarvoor neemt ze sciencefiction als inspiratie; iets wat wij uiteraard volkomen begrijpen. De ruimte is een plek waar volgens haar nog alles mogelijk lijkt te zijn, en dat zie je terug in haar werk. Verder illustreert Nikki cd-hoesjes, fantasierijke portretten, geboortekaartjes en nog veel meer! Neem vooral een kijkje in haar Etsy-shop.

 

Ghost in the Shell door Nikki Smits

 

 

Nikki, wat is je favoriete sciencefictionboek?

'Dat is lastig om te zeggen, want ik vind zoveel leuk! Maar als ik er één moet kiezen dat typisch sciencefiction is: Ringworld van Larry Niven uit 1970. De personages zijn superleuk en geloofwaardig. Ook vind ik The Expanse serie van James Corey erg leuk. Ik houd ook heel erg van Russische sciencefiction als Roadside Picnic van Arkadi en Boris Stroegatskien uit 1972 en Metro 2033 van Dmitry Glukhovsky uit 2005.'

 

En wat is je favoriete sciencefictionfilm?

'Alweer zo'n lastige vraag. 2001 a Space Odyssey (1968) vind ik echt geweldig. Ook Moon (2009) of gewoon Star Wars en The Matrix kijk ik met veel plezier.'

 

Favoriete sciencefictionserie?

'Mijn favoriete scifi-serie is een tekenfilm: Rick and Morty. Het is hilarisch en geniaal en steekt voor mij ver boven alle series uit! Dus als je die niet kent, zeker een aanrader!'

Spacekat door Nikki Smits 

 

'Er kan in vijftig jaar zoveel veranderen, vooral op het gebied van technologie! Echt bizar om te bedenken dat ik op de middelbare school mijn mobiele telefoon bijna niet gebruikte (ik ben nu 28) en dat ik me nog kan herinneren dat we thuis internet kregen. Dus ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen hoe de wereld er over vijftig jaar uitziet. Misschien hoeven we niet meer onze auto te besturen en werkt alles op zonne- en windenergie. En misschien niet al over vijftig jaar, maar op een gegeven moment zou het mooi zijn als de mens kan uitbreiden naar een andere planeet. Dan zitten we niet meer zo dicht op elkaar en kan de flora en fauna op aarde gewoon zijn gang gaan. En dan denk ik liever niet aan bepaalde presidenten en andere figuren.'

 

 Gigant April door Nikki Smits

 

 

Meer Nikki Smits? Ga hier naar haar website. 

Please reload

Please reload