de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

La Región Salvaje: Zou jij het doen?

 

Alejandra ligt op een sober gekleed matras op de grond in een kale, houten kamer. Ze kijkt angstig naar het wezen dat dreigend in de hoek beweegt. Langzaam rolt het naar haar toe. Zijn stevige, ronde, tentakels glijden het matras op, zoeken haar benen en tasten omhoog. Zonder weerstand glijdt het naar binnen. Alejandra kreunt.

 

 

La Región Salvaje is één van de raarste films die je dit jaar zult zien. Het speelt met je emoties, driften, fantasie, en je geweten. Zonder waarschuwing word je gezogen in het verhaal van een oud stel en hun seks beluste, buitenaardse wezen; een liefdeloos huwelijk met een ontkennende homo; een verkennende homo; en de enigszins verslaafde Verónica. Verklaringen krijg je niet, maar de film zegt genoeg. 

 

Het verhaal speelt zich af in Guanjuato in Mexico, toevallig ook de woonplaats van regisseur Amat Escalante (o.a. bekend van Heli 2013). Of ja, toevallig. Volgens Escalante gebeuren daar vreemde dingen en dat laat hij onder andere in de film terug komen. En dan bedoelt hij niet raar op een alien-esque manier, maar op een sociaal-maatschappelijke manier. Want iedereen is verslaafd aan seks, maar niemand durft zijn ware aard te tonen. Voor Escalante is dat zo onbegrijpelijk dat hij er maar een buitenaards wezen tegenaan gooit. 

 

Net als een drug voelt het niet gevaarlijk, geeft het alleen genot. Het haalt je primitieve kant naar boven en laat beschaving voor wat het is. Zou jij het doen?

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload