de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Schrijf samen met Asibot de toekomst


Ronald Giphart heeft een nieuw schrijfmaatje: Asibot. Een robot met een uiterst doeltreffende naam. Samen schreven zij het verhaal De robot van de machine is de mens dat als tiende hoofdstuk aan het wereldberoemde boek Ik, Robot (I, Robot) van Isaac Asimov is toegevoegd. Deze speciale editie wordt de hele maand november door je favoriete bibliotheek aan leden en niet-leden cadeau gedaan. Langs gaan dus!

 

 

 

Nederland Leest staat deze maand in het teken van robotica. In verschillende bibliotheken door het land worden avonden georganiseerd om over dit thema te praten. Daar worden je de volgende stellingen voorgelegd:

 

  • Ik laat me liever opereren door een robot.

  • Kun je verliefd worden op een robot?

  • Robots kunnen prima kunst maken.

  • Niet kinderen, robots hebben de toekomst.

  • Robots moeten loonbelasting betalen.

  • Het is goed dat een robot op oma past, dan is ze niet alleen.

 

Voor een Futurist natuurlijk bijster interessant om over na te denken. 

 

Het experiment met Giphart en Asibot is speciaal voor Nederland Leest in het leven geroepen. Samen met onderzoekers van het Meertens Instituut en de Universiteit Antwerpen is Asi 'gevoed' met meer dan tienduizend Nederlandstalige boeken. Asi kan al hele zinnen en alinea's produceren, maar een heel verhaal met spanningsboog en duizelingwekkende plottwist lukt nog niet zo goed. 

 

Vanaf 6 november kun je zelf aan de slag en samen met Asi een verhaal schrijven! Ga naar www.asibot.nl en deel 'm met De Futurist

 

 

Futurist Savriël Dillingh schreef eerder dit jaar een bedrukkend kortverhaal over kunstmatige intelligentie die de mens in alles overstijgt. Als robots beter kunnen schrijven, schilderen, muziek maken, rekenen, beredeneren, koken, wat hebben wij als mens dan nog om voor te leven?

 

Lees hier het intrigerende korte verhaal Momir van Savriël Dillingh

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload