de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Dit is Dore van Montfoort

 

Dore van Montfoort studeerde Creative Writing aan ArtEZ en studeerde af met Homunculus 0.9, een Interactive Fiction (interactief verhaal). Op de opleiding heeft ze leren schrijven voor een breed scala aan media, van strips tot film en poëzie. Door deze brede oriëntatie en haar eigen drang tot experiment voelt ze zich in de meeste bestaande media thuis en duikt ze graag in nieuwe zoals Virtual Reality, waar ze haar scriptie over schreef. Ze speelt meer games dan ze boeken leest of films / series kijkt.

 

Foto: Jan Willem Kaldenbach

 

Haar favoriete sciencefiction boek

"Alles wat ik tot nu toe van Ursula le Guin heb gelezen. Zij maakt de meest vreemde situaties menselijk en invoelbaar."

 

Haar favoriete sciencefictionfilm

"We are the strange. Een film die ik jaren geleden op youtube tegenkwam. Ik hou heel erg van animatie en ik hou heel erg van ongemakkelijk en vreemd en dit is allebei."

 

Haar favoriete sciencefictionserie

"Rick and Morty. Omdat comedy niet mijn expertise is, kan ik me er helemaal in verliezen. Ook de manier waarop het speelt met clichés en je verwachtingen vind ik heel verfrissend."

 

Haar favoriete sciencefictiongame

"Bioshock. Dystopieën fascineren me, omdat ze de mooiste en duisterste kanten van de mens tegelijk laten zien."

 

"Over vijftig jaar verwacht ik dat de wereld net zo'n grote puinzooi is als nu en vijftig jaar geleden. Ik klink echt heel cynisch nu. Ik ben ook cynisch denk ik. O en de gangbare theorie zal zijn dat verticale strepen afslanken."

 

 

Meer weten over Dore? Neem een kijkje op haar website!

 

Please reload

Please reload