de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Vijf cadeaus voor een spacy kerst

 

Hier zijn vijf cadeautips voor je beste scifi-vriendin! Of voor je broertje die in potentie een grotere nerd is dan jij, maar nog ontkennend is. Of voor Tante Francien die laatst voor het eerst Star Wars zag en het leuk vond! Of voor jezelf natuurlijk. 

Women in Science

Rachel Ignotofsky

 

€ 15,49

 

 

 

 

 

 

Who run the world? Girls! Of nou ja eigenlijk niet. Maar dit boek bewijst wel dat het zou kunnen. Je leest hier alles over vijftig krachtige vrouwen die zeer relevante ontdekkingen in de wetenschap deden. Beetje empowerment als cadeau is natuurlijk nooit weg. 

Gifjes

Daan Windhorst

 

€ 16,50

 

Gifjes is de leukste korte verhalenbundel uit 2016. Kosmisch gezien. Hoe zou het NOS Journaal veranderen in een soort bizarre nieuws-spelshow – alles om de kijkcijfers hoog te houden? Hoe zou je als futuristische puber rondwaden op social media, en wat voor maatschappelijke implicaties hebben je likes? Hoeveel invloed kan een stagiair uitoefenen op een toekomstige grondwet? En is er ook nog een plek voor Paul de Leeuw in de wereld van morgen?

 

Daan Windhorst wil je kennen, en kén je misschien zelfs al. Hij schreef al columns voor De Correspondent, is lid van het Utrechtse actualiteitentheater De Orde van de Dag, maakte met Lucas de Waard het script voor De Jeugd van Tegenwoordig-poppenfestijn Watskeburt: De Musical en werkte aan VPRO-series Zes Dates en Suspicious Minds. In zijn TEDtalk (OMG, hij deed een TEDtalk!) vertelde hij vooral waarom je nooit een TEDtalk moet vertrouwen. Oh ja, en hij was de scenarist voor Quantum Zeno

Everyone's a aliebn when ur a aliebn too

Jomny Sun

 

€ 12,99

 

Bekend van de twittersentatie @jonnysun! Jomny Sun is een eenzame alien die de wezens op aarde moet observeren. Hij komt er op grappige, zielige en droge wijze achter dat die wezens ook eenzaam kunnen zijn. Het boek is simpel geschreven en bestaat vooral uit strips, maar is niet weg van een beetje menselijke complexiteit. Een hartverwarmend cadeau voor onder de kerstboom. 

Robots, aliens & popcorn 

George van Hal

 

€ 24,99

 

In Robots, Aliens & Popcorn - duizend punten voor de titel! - pakt George van Hal Hollywood-sciencefictionfilms, kijkt wat daar qua wetenschap in zit en legt dan uit in hoeverre de mensheid al in staat is dit te realiseren. Dat gaat van spuitend spinnenrag van Spiderman tot praten met je overleden vader door middel van radiogolven uit Frequency (2000). Conclusie: er is al superveel mogelijk. Of zoals George het zegt: 'de grootste dromen uit Hollywood beginnen eindelijk uit te komen. De toekomst is begonnen.'

Sci-fi Chronicles

Guy Haley & Stephen Baxter

 

€ 25,99

 

Wil je je omgeving out-nerden en alles weten over de meeste sciencefiction ooit gemaakt? Trakteer jezelf dan op deze paperback versie van de Sci-fi Chronicles. In chronologische volgorde lees je alles over de scifi vanaf de negentiende eeuw tot nu, compleet met tijdbalken en plot- en personagebeschrijvingen. Je verliest nooit meer een argument, want jij weet dat niet Valerian een rip off is van Star Wars, maar andersom. Nerd out. 

 

Please reload

Please reload