de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Dit is Anke Knapper

Anke Knapper maakte de spetterende illustratie bij het korte verhaal A.C.: Artificial Celebrity van René van Dijk. Ze studeerde in 2014 af aan Academie Minerva in Groningen met een geïllustreerd boek over de eerste keer seks. Nu woont en werkt ze in Den Haag vlakbij het strand. Ze maakt illustraties voor een paar kranten en tijdschriften. Daarnaast werkt ze aan eigen projecten over eten, mysteries, wetenschap, geschiedenis, mensen, boeken, films, natuur, kunstenaars en een heleboel andere onderwerpen.

 

Illustratie A.C.: Artificial Celebrity

 

Haar favoriete sciencefictionboek

"De linkerhand van het duister en de Aardzee serie van Ursula K. Le Guin. Vooral de Aardzee serie lees ik nog heel vaak."

 

Haar favoriete sciencefictionfilm

"Lastig, ik vind van alles leuk! The Fifth Element, eXistenZ, Star Wars, Star trek, BarbarellaThe Matrix, Back to the Future. Zoals je ziet is het een heel willekeurige lijst."

 

Haar favoriete sciencefictionserie

"Ik vond Torchwood heel leuk en Battlestar Galactica. Doctor Who ook en natuurlijk Stranger Things."

 

 

"Ik moet bij de toekomst altijd denken aan The Jetsons, een tekenfilm van vroeger, waarin alles zuurstokkleuren heeft en de auto’s kunnen vliegen. En verder hoop ik dat de aarde over vijftig jaar nog een beetje bewoonbaar is en de natuur nog heel en dat alles draait op duurzame energie. En ik wil wel naar een andere planeet kunnen vliegen."

 

 

 

Meer weten over Anke? Neem een kijkje op haar website!

 

 

 

Please reload

Please reload