de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Festivaltip: IFFR

Rotterdam ziet ze vliegen! Van woensdag 24 januari tot en met zondag 4 februari vindt het International Film Festival Rotterdam plaats. Niet een filmfestival dat bekend staat om zijn kosmische films, want ze besteden aandacht aan elk genre, aan jonge en belegen filmmakers en aan nationale- en internationale film. Maar daartussen zit - voor ons kosmospolitanen - best wat interessants, zoals alle hieronder opgesomde films.

 

Cosmorama

 

Heb je ooit willen weten hoe de aarde er vijftig miljoen jaar geleden uitzag? Dan is deze 23 minuten durende film echt wat voor jou! Filmmaker Hugo Deverchère neemt je mee naar een oerwereld, maar dan futuristisch. 

 

zo 28 jan 10.30 pathé 1

wo 31 jan 21.30 pathé 1

 

AlphaGo

 

Slecht tegen je verlies kunnen is een typisch menselijke eigenschap. Maar is het dan erger of minder erg om te verliezen van een computersysteem? We zullen het hier niet te weten komen, want de multi-ultra-winnaars die in deze film tegen het computerprogramma van softwarebedrijf DeepMind moeten spelen, kunnen sowieso slecht tegen hun verlies. 

 

zo 27 jan 12.30 KINO 2

ma 29 jan 21.45 cinerama 7

do 1 feb 10.30 LantarenVenster 4

 

Come to Me, Paradise

 

Het is zondag in Hongkong. Er vliegt een drone over het bos (dat is dronegeest Paraiso - soort van het hoofdpersonage van de film voor zover het dat heeft). Er zijn Filipijnse seizoensarbeiders. Er zijn vrouwen. Ze zitten. Ze staan, ergens voor. De drone ziet het.

 

vr 26 jan 14.00 KINO 4 

zo 28 jan 17.00 KINO 3 

 

Extrastellar Evaluations III : Entropy : 25800

 

Een korte film die op basis van de titel behoorlijk abstract zal zijn. Je moet het zien als een bericht uit de ruimte.

 

zo 28 jan 10.30 Pathé 1

woe 31 jan 21.30 Pathé 1  

 

Geomancer

 

In deze film van Lawrence Lek leven we mee met een robot vol verlangen. In het jaar 2065 zal deze ontwaken en wil dan niets liever dan kunstenaar worden. Het zegt: 'If I had hands, I would be a sculptor / if I had a voice, I would sing / if I had a soul, I would pray / but all I have is my mind's eye.' Gevoel voor melodrama heeft het in ieder geval. De film is geheel computergrafisch gemaakt.

 

za 27 jan 19.00 KINO 3 

ma 29 jan 22.00 Pathé 1  

 

Madame Hyde

 

Eindelijk een 'echte' film tussen het rijtje. Met Isabelle Huppert in de hoofdrol. In deze losjes op The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde gebaseerde film wordt een verlegen natuurkundelerares getroffen door de bliksem. Dit verandert haar wezen volkomen, op een - voor haar zeker - positieve manier. Geen leerling meer die nu nog durft te zeggen dat natuurkunde stom is.

 

za 27 jan 17.30 Doelen Willem Burger Zaal 

di 30 jan 16.00 Oude Luxor

do 1 feb 15.45 KINO 3

vr 2 feb 15.30 Schouwburg Grote Zaal

 

Mutafukaz

 

Mutafukaz is een Franstalige soort van in Japan afspelende anime. Hoofdpersonen Angelino en Vinz wonen in Dark Meat City: D.M.C. als in desperate, miserable en crap. Een vlotte film met Men in Black, superkrachten, geheime wereldbeschermers en softijsjes. 

 

ma 29 jan 22.30 Pathé 5

wo 31 jan 21.00 Oude Luxor

vr 2 feb 21.00 KINO 4

za 3 feb 20.00 LantarenVenster 2 

 

Thomas Pesquet, L'etoffe d'un héros

 

'En wat wil jij later worden?'

'Astronaut!'

'Wist je dat het zeven jaar duurt om je voor te bereiden om de ruimte in te gaan?'

'Laat dan maar zitten.'
 

Dit is niet het antwoord van ruimtepiloot Thomas Pesquet, want die ging de zeven jaar voorbereiding enthousiast tegemoet. Hij werd onder meer klaargestoomd door mede-astronauten Oleg Novitsky en Peggy Whitson. Een toffe film over een toffe ruimteheld.

 

zo 28 jan 16.00 Cinerama 6 

di 30 jan 16.00 Cinerama 4

do 1 feb 21.45 Pathé 6 

 

    Please reload

    Please reload