de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Dit is René van Dijk

René van Dijk studeerde in 2016 af aan de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij was de eerste schrijfstudent die afstudeerde met een augmented reality voorstelling. Daarnaast won hij de Pluijm prijs voor zijn afstudeerscriptie Worldbuilding over fictieve werelden in literatuur, film, theater en games. Hij woont in Arnhem waar hij zich bezig houdt met wilde plannen over locatietheater en augmented reality, en het schrijven van fantasy en sciencefiction in alle mogelijke vormen. Hij kan klaarblijkelijk niet kiezen als hij zijn favoriete sciencefiction moet noemen.

 

 

Zijn favoriete sciencefictionboek

The Hitchhikers Guide to the Galaxy van Douglas Adams. Compleet absurd en toch cynisch en briljant.

 

O

 

I, Robot van Isaac Asimov. Scifi die zo goed is dat het nu wetenschap betreft. Robotpsycholoog is zeker weten mij tweede carrièrekeuze.

 

 

Zijn favoriete sciencefictionfilm

Mad Max: Fury RoadAfgezien van de cool factor doet deze film aan geweldige wordlbuilding. Critici die zeggen dat de film te weinig verhaal heeft, hebben niet op de juiste manier gekeken.

 

O

 

Children of MenEen verrassend gelaagde film die een tegelijk realistische en onrealistische dsytopie neerzet.

 

 

Zijn favoriete sciencefictionserie

Black MirrorAlles van Charlie Brooker is aan te raden. Zijn kijk op de moderne cultuur is vlijmscherp en dat merk je in zijn scifi-verhalen. Black Mirror komt soms haast té dichtbij.

 

Of

 

Doctor WhoBelachelijk, Brits en briljant. Een creatieve serie die blijft werken en misschien de enige serie waarbij ik naar mijn televisie schreeuw.

 

 

"Over 50 jaar hebben bedrijven de functies van overheden overgenomen. We zijn niet langer geografisch van elkaar gescheiden sinds het internet. De maatschappij hervormt zich, terwijl mensen zoeken naar een identiteit om zich bij aan te sluiten. Bedrijven maken daar handig gebruik van. Ben jij van Apple of van Google, van Disney of van Netflix?"

 

 

Please reload

Please reload