de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Utrechtse sciencefiction boekenclub #1

 

Een maand geleden kwam een groepje sciencefictionliefhebbers in Utrecht bij elkaar om te praten over hun grote hobby: 

sciencefictionliteratuur! 

Een boekenclub, is dat niet een beetje truttig? Het antwoord is: nee. Zekers niet. Hoe vaak komt het voor dat je een boek aan het lezen bent en zo in het plot wordt getrokken dat je nergens anders meer over kunt praten? Zo erg zelfs dat op een gegeven moment zelfs je vrienden je ontwijken. 

 

Het initiatief kwam van Tim: een nieuweling in de scifi-wereld. Hij had zich gestort in de void-trilogie van Hamilton - en overleefde het - en werd op een gegeven moment inderdaad ontweken door zijn vrienden. Tim vroeg op onze 

Facebookpagina of er interesse was in een Utrechtse sciencefiction boekenclub. Eeh, jaha! Zo kwam het dat we samen op zoek gingen naar een geschikte locatie en stelden we een plan op. De eerste bijeenkomst zou 6 januari zijn, we zouden 

nog geen boek bespreken, we zouden een Facebookevent  aanmaken, en we hoopten dat er mensen kwamen.

 

Die avond stapten er vijf mensen The Colour Kitchen binnen. Het was even aftasten, maar als snel vlogen er namen van sciencefictionromans en schrijvers over de tafel. Iedereen mag elke bijeenkomst een pitch houden voor het boek dat ze dan willen lezen. Om het deze eerste keer makkelijk te maken, verzorgden wij de eerste pitch, en dat werd een hit. 

 

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Lees dan I, Robot van Isaac Asimov en stap 27 februari The Colour Kitchen binnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload