de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Dit is Kim Ouweleen a.k.a. Murugandi

 

Kim Ouweleen is een illustrator en schrijver uit Amsterdam. Hij illustreert onder andere verhalen en stukjes voor tijdschriften en boeken, ontwerpt logo's en tekent voor zichzelf. Hij werkt graag in opdracht om nieuwe ideeën op te doen en zijn eigen grenzen te verleggen. Zijn portfolio is te bekijken op murugandi.

 

 Drietongige hond

 

Kim studeerde in 2011 af als kunsthistoricus MA aan de Universiteit vanAmsterdam. Hij haalt onder andere inspiratie uit de natuur, het 

mysterieuze en het absurde. Kunststromingen als het surrealisme en het magisch realisme zijn zijn voorbeelden.

Illustratie De cactus liep voorbij

 

 

 

Zijn favoriete sciencefictionboek

"Mijn favoriete boek is Les Chants de Maldoror (De Zangen van Maldoror) door Comte de Lautréamont, geschreven in 1868. Het boek is een ode aan de wreedheid en tegelijkertijd de sublieme pracht van de natuur, verwoord in poëtisch surrealisme. De hoofdpersoon Maldoror voert een constante strijd met God. Het is geniaal geschreven en staat vol onverwachte metaforen. Qua sciencefiction houd ik van de humor in The Hitchhikers' Guide to the Galaxy van Douglas Adams."

 

 

 

L'Ellipse

 

 

Zijn favoriete sciencefictionfilm

"Ik heb recentelijk de Poolse sciencefictionfilm Seksmisja (Sexmission) uit 1983 gekeken, die vond ik erg goed. Ook Blade Runner en Blade Runner 2049 spraken me aan. De sciencefiction-animatiefilm La Planète Sauvage (1973) van Roland Topor en René Laloux is gaaf. Verder houd ik van het onheilspellende mysterie en de artistieke shots in de films van Andrei Tarkovsky, Stanley Kubrick en David Lynch en de humor van bijvoorbeeld The Big Lebowski van de gebroeders Coen."

 

Zwaardvis

 

 

Zijn favoriete sciencefictionserie

"Ik kijk veel series, dus het is moeilijk kiezen. Het eerste seizoen van de Braziliaanse dystopische serie 3% was erg spannend. Stranger Things vond ik bij vlagen tof. Attack on Titan is een goede anime. Een kleine greep uit non scifi-series die ik goed vind: Twin Peaks, Curb Your Enthusiasm, The Office."

 

 

Toverbergen

 

"Ik ben een fanatieke speler van het strategische bordspel go; in 2016 versloeg AlphaGo als eerste computerprogramma één van de sterkste menselijke go spelers ter wereld. AlphaGo is een zelflerende computer die door middel van Deep Neural Networks en miljoenen keren tegen zichzelf te spelen de menselijke grenzen oversteeg. Deze doorbraak kwam veel eerder dan verwacht. Ik denk dat zelflerende machines een grote rol in de toekomst zullen spelen. Veel mensen zullen hun banen verliezen aan steeds slimmer wordende robots. Robots zijn vooral een instrument om de mensen te helpen en ik geloof niet in een apocalyptische overname van artificiële intelligentie."

 

"Wel is het zo dat de technologie steeds geavanceerder wordt en het ons leven meer en meer beïnvloedt, terwijl een steeds kleiner gedeelte van de mensheid de techniek erachter daadwerkelijk begrijpt en controleert. Het is belangrijk om de ontwikkeling van artificiële intelligentie goed te reguleren. Het ideale toekomstbeeld is de technologie als bevrijding van de mens; de robots die het vuile werk opknappen zodat wij ons bezig kunnen houden met innovatie en/of wat ons hart begeert. Ik hoop dat de creativiteit van de mens daarbij gespaard blijft."

Islamitisch tapijtontwerp
 

 

Meer weten over Kim a.k.a Murugandi? Neem een kijkje op zijn website!

 

 

 

Please reload

Please reload