de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Sciencefiction op Imagine Film Festival

 

April is een topmaand voor sciencefiction-lovers. Imagine Film Festival is van 11 tot en met 21 april in het Eye en op 14 april is de Dag van het fantastische boek in de Tolhuistuin (combineren mogelijk). Imagine richt zich op alle films uit het fantastische genre, waaronder dus scifi. Hier heb je ze op een rijtje. 

Isle of Dogs

 

11 april 19:00 Eye1 (opening, besloten)

14 april 20:20 Eye1

19 april 17:15 Eye1

 

Wes Anderson heeft een nieuwe film in de stijl van The Fantastic Mr. Fox: Isle of Dogs. Wat als Japan in de toekomst besluit alle honden naar een eiland te verbannen omdat ze ziektes zouden verspreiden? De corrupte burgemeester Kobayashi van Megasaki doet het. Maar zijn twaalfjarige zoon Atari is het daar niet mee eens en gaat naar het eiland om zijn hond Spots te zoeken. Met stemmen van onder andere Bill Murray, Greta Gerwig, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson. Deze film mag je niet missen!

 

INTERGALACTISCH

 

How to Talk to Girls at Parties

 

14 april 18:10 Eye1

20 april 13:20 Eye1

 

Hou je van aliens, glitter, neon, punk en Elle Fanning? Dan hou je zeker van deze intergalactische coming-of-age film. Puberen gebeurt blijkbaar overal in het universum. Dit is een bewerking van Neil Gaimans stripboek met een punktwist van regisseur John Cameron Mitchell. 

 

Invasion of the Body Snatchers

 

19 april 19:15 Eye1

 

Deze cultfilm uit 1978 wordt samen met The Fly vertoond tijdens Cinema Egzotik. Een film over paranoia, buitenaardse wezens die in de huiden van mensen kruipen en horror, maar dan satirisch. En met een gastrol voor Leonard Nimoy (je weet wel, Mr. Spock!)

 

SPACE

Salyut-7

 

12 april 21:45 Eye3 (met introductie door ruimtevaartdeskundige Erik Laan)

15 april 10:00 Eye1


Space, the final frontier. Maar niet voor de Salyut-7. Als het ruimteschip stopt met communiceren, moet er een reddingsbrigade naartoe en verandert het verhaal in een ruimtethriller. Het speelt zich af in 1985 en is deels gebaseerd op ware gebeurtenissen. Verwacht Russische humor en uiteraard een beetje koude oorlog.

 

CYBORG

Junk Head

 

13 april 11:10 Eye2

19 april 15:15 Eye2

 

Junk Head is een animatie van TakaHide Hori over genetische manipulatie en de gevolgen daarvan voor de mensheid. In dit verhaal is dat onvruchtbaarheid. Een onderzoeker gaat op pad om vervolgens lichamelijk uit elkaar te vallen en weer in elkaar gezet te worden met tweedehands onderdelen. Met invloeden van Brazil en The Fifth Element, dat zegt voor de sfeer die je kunt verwachten al genoeg. 

 

BIOTECH

Glass Garden

 

12 april 15:15 Eye2

16 april 21:50 Eye2

 

In deze film komen twee buitenbeentjes bij elkaar - ze lopen allebei mank - en worden verliefd. De biologe doet experimenten om planten en mensen met elkaar te fuseren en de mislukte schrijver maakt er een webserie over. Het wordt een succes, maar brengt ook het experiment in gevaar. Glass Garden is een liefdevolle Koreaanse film van Shin Su-won en is onderdeel van het Kick-Ass Women programma van Imagine. 

 

TIJDREIZEN

A Day

 

14 april 12:00 Eye1 

19 april 13:25 Eye1

 

Een vader ziet dat zijn dochtertje is verongelukt en sprint ernaartoe, maar komt dan in een tijdlus terecht. Hij begint elke keer op hetzelfde punt en moet het ongeluk zien te voorkomen. Niet alleen de vader, maar ook een van de ambulancebroeders zit in deze tijdlus vast. Zal het ze lukken hieruit te komen en het meisje te redden? Altijd spannend tijdreisfilms.

 

The Man with the Magic Box

 

12 april 19:30 Eye2

17 april 15:15 Eye3

 

Stop je een doos (of box) in een verhaal? Dan wek je daarmee direct spanning op. In dit verhaal bestaat de box uit een oude radio waar de hoofdpersoon berichten van een vorig leven op ontvangt. De Poolse regisseur Bodo Kox zet met zijn debuutfilm een heerlijke Retro-futuristisch tijdreismysterie neer. 

 

ZOMBIE / VIRUS

Les Affamés

 

14 april 10:00 Eye2

18 april 15:20 Eye3

 

Een Franse Canadese zombiefilm die meer gaat over de mensen dan over de zombies. Ja ze moeten wel zien te overleven en doen dit door zombies neer te knallen, maar staan daarnaast vooral stil bij verloren geliefdes. Dat maakt deze film oprecht en herkenbaar, meer dan menig ander zombiespektakel. 

 

The Cured

 

14 april 22:15 Eye2

17 april 17:20 Eye3


Een film met Ellen Page heeft eigenlijk geen overredingskracht nodig. Maar het is toch fijn om te weten waar The Cured over gaat. Van een zombie-epidemie in Ierland is 75% van de geïnfecteerden weer herstellende en probeert iedereen het leven weer een beetje op te pakken. Het verhaal heeft eigenlijk veel gelijkenissen met de huidige vluchtelingencrisis en kruipt mede daardoor diep onder de huid.

 

Mayhem

 

12 april 17:35 Eye2

20 april 22:10 Eye1

 

Je zou maar op kantoor zijn als er een virus uitbreekt. Met je vervelende maar aantrekkelijke collega en met handige kantoorartikelen waarmee je jezelf moet verdedigen. En de vijand zou maar je baas zijn. In Mayhem gebeurt het allemaal. Verwacht een heerlijke actiefilm met Steven Yeun (The Walking Dead's Glenn!), Samara Weaving en Steven Brand.

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload