de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Scifi in de bios

Met dit weer in de bios? Ja, want daar is airco en staan de drankjes koel. Daarnaast is het er droog en heb je er geen last van onweer. Dus gun jezelf die twee uurtjes onderuit zitten. Er draaien genoeg scifi-films om dit weekend - en komende week - mee door te komen.

Solo: A Star Wars Story

 

Yes een nieuwe Star Wars! Hij valt misschien een beetje uit de toon - waar is de kenmerkende intro gebleven? - maar toch is het een leuke film, want Star Wars. Met dit keer Han Solo - hoe komt 'ie toch aan die naam? - in de hoofdrol. Ook de Millennium Falcon en Chewie zijn prominent aanwezig. En dan spelen er ook nog topacteurs in als Donald Glover, Woody Harrelson en Emilia Clarke - waar herken ik haar toch van o ja het is DAENERYS TARGARYEN. Gewoon leuk toch.

 

Isle of Dogs

 

Wes Anderson heeft een nieuwe film in de stijl van The Fantastic Mr. FoxIsle of Dogs. Wat als Japan in de toekomst besluit alle honden naar een eiland te verbannen omdat ze ziektes zouden verspreiden? De corrupte burgemeester Kobayashi van Megasaki doet het. Maar zijn twaalfjarige pupil Atari is het daar niet mee eens en gaat naar het eiland om zijn hond Spots te zoeken. Met stemmen van onder andere Bill Murray, Greta Gerwig, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson. 

 

Marjorie Prime

 

 

Marjorie is 86 en begint te vergeten. Ze krijgt een 'prime' - een hologram in de vorm van haar overleden man (maar wel in z'n jongere jaren) - die verhalen met haar ophaalt, opdat ze niet vergeet. De prime leert van verhalen die zij vertelt en die zijn dochter en schoonzoon hem vertellen. En als Marjorie overlijdt, wordt ze zelf een prime voor haar dochter. Het is een beetje een trage film, maar wel met een intrigerend idee én fijne acteurs (Geena Davis, Jon Hamm, Lois Smith).

 

2001: A Space Odyssey (50th Anniversary)

 

 

Deze klassieker uit 1968 wordt in het kader van '50 jaar Stanley Kubrick' weer in de bios gedraaid. Een mysterieuze steen is de aanleiding voor een ruimtereis naar de maan met kapitein Dave Bowman en boordcomputer HAL-9000. Het is misschien wel de meest invloedrijke sciencefictionfilm ooit - hoe vaak heb je die muziek in andere films wel niet voorbij horen komen? - dus mis 'm niet.

 

 

 

Avengers: Infinity War

 

 

Zin in keiharde Hollywood? Ga dan naar Avengers: Infinity War. Alle Marvel-superhelden komen bij elkaar om de grootste bedreiging ooit te verslaan: Thanos. Zal het ze lukken? Het maakt niet uit, want jij zit koel en droog en als je haar maar goed zit.

 

 

 

 

 

The Cleaners

 

 

Ooit van The Cleaners gehoord? Wij ook niet, maar de samenvatting klinkt te gek. Er bestaan mensen die voor Facebook bepalen wat er wel en niet op mag staan. Ze werken in de Filipijnen en hebben beperkte culturele kennis. Ze scannen de wereld en verwijderen wat volgens de protocollen als incorrect wordt gezien. De documentaire kan bijna beschouwd worden als thriller, ware het niet dat we er in de werkelijkheid midden in zitten. Scary.

 

 

Deadpool 2

 

Nog een Marvel superheldenfilm. Maar van deze humor moet je echt houden, anders houd je het niet vol. Dan liever die zon, of die regen. Deadpool heeft een missie en die probeert hij met zijn eigen onderbroekenlol-methode zo goed mogelijk te voltooien. Stiekem toch best grappig.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload