de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Dit is Ursula Visser

Ursula Visser is geboren in de lente van 1968 en schrijft korte verhalen en boeken in de genres fantasy en sciencefiction. Toen ze na haar reis door Australië eenmaal de schrijfsmaak te pakken had, schreef ze het ene korte verhaal na het andere en ging ze in razend tempo over in boeken. Voor De Futurist schreef ze het verhaal Honger en eerder publiceerden wij een stuk over haar nieuwste roman EvolutieLees hier het inspirerende verhaal van indie-auteur Ursula Visser.

 

 

Haar favoriete sciencefictionboek

'Het geboortegraf van Tanith Lee was het eerste sciencefictionboek dat ik las en ik was er helemaal weg van.'

 

Haar favoriete sciencefictionfilm

'Starman met Jeff Bridges uit 1984.'

 

Haar favoriete sciencefictionserie 

'Star Trek. Alle Star Trek series eigenlijk.'

 

 

'Over vijftig jaar zal er op bepaalde gebieden weinig veranderd zijn. Oorlogen zullen een nog grotere volksverhuizing met zich meebrengen. De aarde is verder opgewarmd (dat gaat sneller dan we denken), steeds meer oogsten mislukken en we beseffen dat we te laat zijn begonnen met ingrijpen.'

 

'Daarentegen geloof ik ook dat mensen zich steeds meer bewust worden van de natuur, verlangen naar groen en rust. Tussen nu en 50 jaar is een periode van doen, in plaats van woorden. In plaats van allemaal bezig zijn op ons eigen eilandje, gaan we meer samenwerken om te overleven. De mens is vindingrijk als het om overleven gaat!'

Please reload

Please reload