de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Dit is Aafke Romeijn

Dikke beats, messcherpe teksten en analoge synthesizers: Aafke Romeijn (1986) is de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches, en je komt al een heel eind in de richting. Misschien ken je haar van Alles Went, het hipsterliedje dat ze met Sef maakte, misschien heb je haar voorbij zien rennen op twitter: Aafke is nooit bang om het achterste van haar tong te laten zien. In april 2018 kwam haar debuutroman Concept M uit bij De Arbeiderspers. Hier lees je er alles over. O, en haar kat heet Henk.

Foto door Marc Deurloo

 

 

Haar favoriete sciencefictionboek

'Blokken (Bordewijk) - stylistisch en conceptueel van een onovertroffen klasse.'

 

Haar favoriete sciencefictionfilm

'Close Encounters Of The Third Kind - een prachtige mystieke film met de best denkbare soundtrack.'

 

Haar favoriete sciencefictionserie 

'Star Trek, en dan met name Voyager, Deep Space Nine en Discovery.'

 

 

'Ik vermoed dat we over 50 jaar veel minder dagelijks zullen reizen voor werk, omdat we veel meer van huis uit (of vanuit een flexplek) kunnen doen. Ik denk dat we daarentegen meer zullen reizen voor ons plezier, en om bijvoorbeeld een tijdje vanuit een zonnig oord te flexwerken.'

 

Please reload

Please reload