de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Dit is Koen P.H. Romeijn

Koen P.H. Romeijn is exploring the universe since1979. Hij is auteur van het boek De strop ploeg. Dit futuristische maar bovenal confronterende verhaal over Evan Deleir is het eerste gepubliceerde boek van Koen. In het dagelijks leven is Koen - naast echtgenoot en vader - voornamelijk muzikant en tekstschrijver. Dat laatste is waar zijn liefde voor het geschreven woord ontstaan en gegroeid is. Daarnaast schrijft hij ook graag satirische columns. Als gitarist, zanger en bassist heeft hij de afgelopen kwart eeuw met verschillende bands vele albums uitgebracht, en is hij onder de toepasselijke artiestennaam ‘Vuurdichter’ tegenwoordig veelvuldig op tournee in binnen- en buitenland als gitarist van de band Heidevolk. De vrijheid van het muzikantenbestaan, en de vele indrukken die hij daarbij opdoet, zijn voor hem een onuitputbare bron van inspiratie.

 

Zijn favoriete sciencefictionboek

'Waarschijnlijk toch Hyperion van Dan Simmons. Er is geen scifi-boek (of reeks) waar ik zoveel ontzag voor heb als dit juweeltje. Dan Simmons is sowieso fantastisch, in bijna alle stijlen, maar Hyperion staat voor mij bovenaan. 2001 A Space Odyssey van Arthur C. Clarke is ook één van mijn favorieten.'

 

Zijn favoriete sciencefictionfilm

'Dat is iets lastiger te beantwoorden. Wat sciencefiction betreft waarschijnlijk de allereerste Alien, en anders Bladerunner. De oude welteverstaan, al vind ik die nieuwe ook niet slecht. Interstellar staat van de nieuwere releases bovenaan mijn lijstje.'

 

Zijn favoriete sciencefictionserie 

'Breaking Bad, Game of Thrones. Eigenlijk alle series waar echt goed in geacteerd wordt kan ik waarderen. Waar ik echt niet tegen kan zijn van die series waar de makers het nodig vinden om elke aflevering op te vullen met muziek gepaard met van die nietszeggende sfeerbeelden, en er meer een soort videoclip van maken dan een daadwerkelijke serie. Als ik een serie kijk en dat gebeurt, dan is het voor mij meteen klaar.'

 

 

'Veel van mijn ideeën over de wereld vijftig jaar later heb ik geschetst in mijn boek De strop ploeg. Ik vermoed dat het er niet al te best uit gaat zien voor 'ons'.'

 

'Je ziet nu, of eigenlijk de afgelopen decennia al, dat er steeds met bewustzijn is als het gaat om milieu, klimaat, toekomst van de mens, etc. Maar het grote probleem zit ‘m in het daadwerkelijk veranderen. Er wordt van alles geroepen, want dat is makkelijk. Maar écht actie ondernemen, knopen doorhakken en werken aan een betere toekomst voor volgende generaties zie ik niet gebeuren, los van wat er op kleine schaal gebeurt. Het is te weinig om het tij nog te keren vrees ik, en ik zie dan ook een toekomst voor me waar de meest machtige mensen meer dan ooit de touwtjes in handen zullen hebben, en blijven bepalen hoe de rest van de wereld het lot van deze planeet zal moeten ondergaan.'

 

'Klimaat zal waarschijnlijk onze grootste bedreiging gaan vormen, en onze evolutie als mens op deze planeet in de weg gaan staan. De rijken zullen manieren vinden om daaraan te ontsnappen, hier of uiteindelijk op andere planeten. De ‘gewone’ mens zal het alleen maar zwaarder gaan krijgen vrees ik.'

 

Please reload

Please reload