de   futurist

Je gids uit de toekomst

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Instagram - White Circle

Dit is Pepper Kay

Als vertaler van technische documentatie is Pepper Kay vrijwel haar gehele werkzame leven al bezig met taal. Toch was het pas in 2010 dat zij een onvermoede liefde voor het schrijven van verhalen ontdekte. Inmiddels heeft Pepper Kay zeven boeken op haar naam staan. Vijf daarvan maken deel uit van de serie sciencefiction detectives/thrillers over interstellair privédetective Kit Guardner: ID-crisis, Slangenkuil, Vuurstorm, Doodvonnis en Maalstroom. Met Drakenbloed laat Pepper Kay zien dat zij ook een wereld mét magie weet te creëren. Haar jongste boek Drakenspoor is het vervolg hierop.

 

 

Haar favoriete sciencefictionboek

'Geen scifi, maar fantasy: Lord of the Rings, maar dan wel de superdikke originele Engelse versie.'

 

Haar favoriete sciencefictionfilm

'Interstellar.'

 

Haar favoriete sciencefictionserie 

'Lost.'

 

 

'De kans dat we over 50 jaar een moment van technologische singulariteit hebben bereikt is best wel groot. ASI’s hebben dan een eigen taal en 'leven' ontwikkeld en de maatschappij is voor de mens onbegrijpelijk geworden. Met het huidige IoT zie je dat we al een enorme stap in die richting hebben gezet. Alles wordt aan elkaar gekoppeld en kan onderling met elkaar communiceren. Het lijkt een kwestie van tijd dat dergelijke machines een eigen leven gaan leiden en voor ons mensen onbegrijpelijke beslissingen gaan nemen.'

 

Please reload

Please reload