top of page

Coen Cornelis - De Intergalactische Poëtische Spelen


COMMENTATOR

Dames en heren, fijn dat u luistert naar dag 1 van de Intergalactische Poëtische Spelen. Wij zitten er hier klaar voor in de satellietstudio boven de jungleplaneet Schixi. We gaan de komende dagen verslag doen van hopelijk heel veel poëtische successen. Er zijn in totaal 208 verschillende disciplines en in maar liefst 88 daarvan zullen aardbewoners deelnemen. Hier bij mij in de studie is Robin Spekkoper. Robin, denk je dat we veel medailles zullen gaan meenemen?

ROBIN

Zeker, als je terugkijkt naar vier jaar geleden op Vermin, 113 medailles, waarvan 41 Tritium, wat ontzettend knap is. En met de equipe van dit jaar moeten we daarbij in de buurt kunnen komen.

COMMENTATOR

Niet overtreffen, denk je?

ROBIN

Dit jaar komen de Aardse kolonies uit onder hun eigen vlag, wat een prima ontwikkeling is verder, maar ik denk wel dat we dat gaan voelen. (stilte) Zeker de Martiaanse poëten.

COMMENTATOR

Dan heb je het over de cryptisch symbolisten denk ik, vier jaar geleden goed voor vier keer Tritium.

ROBIN

Inderdaad.

COMMENTATOR

Die worden gemist, ehm. In hoeverre kunnen wij mee in de top tien denk je?

ROBIN

We zijn van oudsher een grote speler, we zijn de oprichter van de spelen, de voertaal is nog altijd het neo-nederlands, vroeger gegarandeerd bovenaan de medaillespiegel…

COMMENTATOR

Die tijd is voorbij.

ROBIN

Die tijd is voorbij, maar er wordt nog altijd heel veel van ons verwacht en dat doe ik zelf ook als ik eerlijk ben. Ik denk dat de top tien mogelijk moet zijn, misschien zelfs wel een zevende plek, zesde plek.

COMMENTATOR

Volgens de data-analisten van verschillende vooraanstaande poëzienetwerken eindeigen we op een 11de plaats, daarmee vergelijkend ben je toch heel positief.

ROBIN

Nou een beetje optimisme is ook wel op zijn plek, we hebben prachtige trainingsfaciliteiten op aarde, de intergalactische bibliotheek van Lunteren is berucht door het hele universum, we hebben een enorm budget, prachtige trajecten, noem het allemaal maar op. En er zit zoveel talent in deze groep poëten, die moeten gewoon een hele hoop medailles mee naar huis kunnen nemen.

COMMENTATOR

Waar kijk je het meest naar uit, deze spelen?

ROBIN

Wilko Aarts. Op de 10 minuten lyrische improvisatie, prachtig onderdeel. En de Kropuxgrxsflnntische zangpoëten, heel stimulerend vind ik dat.

COMMENTATOR

Dankjewel Robin, Tritium coach van het vrouwen polopoëtisch team, we gaan over naar Maarten en Herbert, live op Schixi.

(stilte)

MAARTEN

Welkom bij de 478e editie van de Intergalactische Poëtische Spelen. We zijn vanochtend begonnen met een aantal voorrondes in de individuele categorieën, de poelfase van de verschillende teampoëzieklassen zijn begonnen, met een spectaculaire wedstrijd in het rijmwurgen, Herbert?

HERBERT

Jij weet dat dat niet helemaal mijn ding is, daarom vraag je het natuurlijk, maar ik moet inderdaad toegeven dat het toch wel spectaculair was zoals die Gnibihou daar tekeer gingen, vooral de perfect uitgevoerde astrale rijmverwurgingen.

MAARTEN

Ook is het marathondichten met beurtwissel begonnen, met een verpletterende overwinning van de Centauri op de Astroïdevluchtelingen.

HERBERT

U heeft dat natuurlijk gemist, maar niet getreurd, we beginnen pas net, we gaan zo luisteren naar de eerste categorie waar ook wij als aardbewoners aan meedoen en dat is ode. Een heel klassiek onderdeel. Met daarin dus onze eigen Joost Verkerck in de eerste heat van drie rondes.

MAARTEN

Het wachten is natuurlijk op de poëten. Er is veel gespeculeerd over het optreden van de poëten uit Truxaal Bragnesie, een deelplaneet van de Acturische Federatie. Daar zouden biochips zijn aangetroffen die worden ingeplant bij de poëten, een soort biotechnologische doping. Bragnesie is eerst geweerd, ze hebben dat vervolgens aangevochten en mogen nu toch meedoen.

HERBERT

Ik vind dat het Intergalactisch Poëtisch comité, voet bij stuk had moeten houden, dit moet niet mogelijk zijn. Als er Bragnesiasten rondlopen met lab gekweekte linguïstische schors dan is het einde zoek.

MAARTEN

Laten we inderdaad hopen dat het geen trend wordt in de competitieve poëzie.

HERBERT

En daar komen de poëten voor de eerste heat. Is dat Mendi?

MAARTEN

Inderdaad, Chilocto Mendi, de man uit Quaoar, geboren op Aarde maar is getrouwd met een Frozaan, woont ook al een goede 80 jaar op Quaoar.

HERBERT

Vreemde kinderen moeten daar uitkomen.

MAARTEN

Daar zeg je nu iets Maarten, maar het schijnt het enige Homo Sapiens/Frozaaichs stel met kinderen te zijn.

HERBERT

Hoe hebben ze dat in hemelsnaam voor elkaar gekregen.

MAARTEN

Ik weet toevallig het één en ander af van transraciale voortplanting en geloof me Herbert, je wil het niet weten.

HERBERT

Misschien een goed onderwerpt voor het Fysiek Reactie dichten.

MAARTEN

Dat is een discipline waar deze Mendi zeker niet aan mee zou doen, is echt een poëet oude stijl, veel ervaring, veel klassiekers gewonnen. Werd vorige maand Tweede bij de Rondeel van Solis. Schreef ooit poëziegeschiedenis door het universum uurrecord sonnettencyclus te schrijven. Vier jaar geleden weliswaar een goed voorseizoen maar stelde toen toch teleur op Vermin, misschien dat er dit jaar meer in zit.

HERBERT

Zou goed voor hem zijn.

MAARTEN

Ik zie daar ook Bok’au Tir, uit de Paktische Gordel, erg groot voor een Braseliet. Daarnaast, Gorn Agas van de Transneptunische objecten.

HERBERT

Is de enige Poëet van het Reptillische ras hier op Schixi.

MAARTEN

Wat hebben we nog meer?

HERBERT

Ik zie de vrouwelijke Vingiliaan, Vic’angash Bsan, heeft ook een heel degelijk gedesemanteerd sonnet in huis.

MAARTEN

Zij is niet echt heel erg thuis op dit onderdeel, maar knap dat ze zich heeft weten te kwalificeren.

HERBERT

Ook Sdjidzkililli is er weer bij, goed om te zien, de vrijgevochten werkster van het parasectische volk, uitkomend onder de Onafhankelijk Poetische vlag, heeft dus altijd een bodyguard bij zich voor het geval er een mannelijke vanger mocht proberen haar toch weer in te lijven.

MAARTEN

En extra moeilijk dit jaar is dat haar voormalige Koningin en daarom ook haar volledige gevolg meedoen aan het Meerstemmig vernederen. Je schrikt er echt van als je hoort wat voor kosten het IPC moet maken om Sdjidzkililli te beveiligen.

HERBERT

Als laatst is daar ook Joost Verkerck. Hij is toch een grote kanshebber voor op zijn minst Tiberium, misschien dat er Titrium in zit, dat moeten we zien. Hij heeft zich van zijn sterke kanten laten zien op de Wereldkampioenschappen. Zette een nieuw wereldpuntenrecord neer op de Ode, werd ook eerste bij de Deconstructieve Esthetica én bij Engagement.

MAARTEN

Vind jij het eigenlijk vreemd dat Joost wel uitkomt op Engagement en niet op het Protestdichten? Dat zijn toch twee heel erg op elkaar lijkende disciplines.

HERBERT

Dat zou je wel zeggen Maarten, toch zijn er maar heel weinig Poëten die beide doen en dat komt omdat er een heel anders soort jurering wordt gehanteerd voor beide disciplines. Het Protestdichten is veel technischer, je kan daarbij punten scoren door aan allerlei voorwaarde te voldoen, het is heel berekenend, terwijl er bij engagement veel meer wordt ingegaan op de globale impressie en relevantie van een gedicht. Het is een iets subjectievere tak van poëzie. En dat is waar Joost zich lekker bij voelt.

MAARTEN

Zo heb je ook technische dichters die zeggen dat wedstrijden in vrije vorm per definitie oneerlijk zijn.

HERBERT

Die zijn er inderdaad, denk aan een Potenka, ehm Showpohi, dat is ook zo’n perfectionist. Al de binair denkende Poëten natuurlijk.

MAARTEN

Maar is het oneerlijk, Herbert?

HERBERT

Nee, sinds ze bij de massa; hartslag, pupilreflex en de hele rataplan meten, weten we toch vrij goed wat een gedicht doet. Als perfectionist pur sang kan ik wel begrijpen dat zo’n waarderingssysteem misschien oneerlijk aanvoelt omdat het onverwachtse uitslagen geeft.

MAARTEN

We laten die discussie even voor wat het is, we gaan namelijk luisteren naar de Vingiliaanse, Vic’angash Bsan, met het eerste gedicht van deze heat.

VIC’ANGASH BSAN

Het opkomen van de eerste zon op Vingilia

Er is een uitgeteerd soort zwaarte

Langzaam wegtrekkend als de wortels van Tarvos’ nachtflora

Als het oplossende inkt van de schrikkende septopus

En zwaarte laat sporen na als diepe rimpels

De zaaigroeven van een nieuwe dag

Waar de zilver paarse dauw

Op de rug van vliegwormen

Een parelspektakel vormen

Discowave in het ochtendlicht

Trilgrazige pseudo klanken

Tot mijn ondergang in lowfi

Kom op dan

Kom op en kuch het paarse stof aan de kant

Zwem door de gesmolten plasmastenen plas

Druip vulkaan na en ademteug je derde long

Dageraad

Ochtendglorie

Een Vingiliaanse zonsopgang

(applaus)

MAARTEN

Een heel aardig gedicht, we krijgen meteen de metascore te zien en die is 55,3, dat is heel goed voor de Vingiliaanse. Maar wat gaat de Jury doen?

HERBERT

Ik dacht een vol punt aftrek te hebben gehoord voor onnodige herhaling, er gaat ook nog wel iets af in de clichémeting, kleine effect loze vaagheden.

MAARTEN

Maar al met al een prima gedicht. En dat komt uit op 53 punt nul. Heel knap.

HERBERT

We gaan door met Chilocto Mendi, ik ben benieuwd wat hij voor ons in petto heeft.

CHILOCTO MENDI

Ode aan het Frozaaisch voortplantingsritueel

de straat vult zich

spinnenpoten

achtvoudig

zomer

lucht is feromenaal

als zware mist

giftig

geel en traag

komt keukens binnen

nestelend spinnend

komen spinnenpoten

gulzig

de voorste twee

vooruitgestoken

voelsprieten

zoekend

naar mijn zachtheid

dat zeldzaam

uitlokt

tot

tevoorschijn komen

in haar welwillende majesteit

helaas

moet ze me vermoorden

haar stekel

zinkt

in levend vlees

rood

een frisse diepe onuitputtelijke zon

vol quaoatische melanges

het harige lijf

sluit een vrolijk huwelijk

met mijn glimmende gestalte

en om het te vieren

laat de olie zich vallen

voegt zijn aroma toe

het gif zijn magnetisme

een vruchtbare ster haar draaiingen haar geulen opvallende volheid en overvloed zonder bot of bolster enkel schubben

enkel doorns ze geeft ons het geschenk en plant haar eitjes

diep onder mijn huid

(applaus)

MAARTEN

Een zeer opmerkelijke bijdrage van deze Mendi, heel origineel.

HERBERT

Ik denk dat 'ie hier best goed mee zou scoren in het Fysiek Reactie Dichten Maarten.

MAARTEN

Ik vond het ook vrij luguber, maar kijk eens even zeg, 71,6 in de metascore, dat had ik niet verwacht.

HERBERT

Dat is net geen intergalactisch puntenrecord, maar voor een voorronde is dit toch uitzonderlijk.

MAARTEN

Dan mag Joost Verkerck zijn borst wel natmaken, Herbert.

HERBERT

En het wordt 71,1. De Jury haalt er toch een half punt af, ook hier weer voor onnodige herhaling.

MAARTEN

Maar de beste twee van deze heat gaan door naar heat 2, en daar zou Joost Verkerck toch bij moéten zitten.

HERBERT

Maar we gaan eerst luisteren naar het gedicht van de Braseliet.

BOK’AU TIR

Ode aan de mogelijkheid tot bichondrische uitwisseling

Ik was vergeten hoe ver de chronoplastische spiegeling

Van het gasoppervlak fata morgastisch de herinnering aan jouw afschuw

Op doet roepen

Als het visioen van een vargheist doet het me kraken

Zodat mijn botpulverstof

Volledig opgesnoven nu verdamping geeft

Morgen ben je de zuiverste van mijn levende verbeeldingskracht

Kom, kom tevoorschijn uit de nacht

Laat me leven in je cilindrische invloedsfeer

Ik zou mijn pincetvingers met alle passie van de wereld in de plakkerigheid van je liefde willen steken

Maar voel me bekeken, de aanblik van al jouw ogen schrikt me af

Ik graaf ons een incubatiecocon, een liefdesgraf,

Laten we samensmelten in het donker

Laten we ons bichondrisch kanaal voor elkaar ontsluiten

Laten we samen langzaam stervend leven

In de uiterste domeinen van de ge-endorfineerde kerkkers der chroomstasis

Zal ik je mijn meest diepe echte liefste liefde geven

(applaus)

MAARTEN

Dat was het gedicht van Bok’Au Tir uit de Paktische Gordel. Ik verwacht een hoge metascore, maar ook veel juryaftrek. Oke, 59,7, een voorlopig tweede plaats maar wat gaat de Jury doen.

HERBERT

Ik verwacht toch minstens 7 punten aftrek in de clichemeting, deze dichter moet het echt hebben van de metascore.

MAARTEN

En er gaat misschien ook nog wat af voor overspeceficatie.

HERBERT

Dat klopt, ik denk- ja 51,6, dat is net onder de Vingiliaanse, dat is toch een tegenvaller voor deze Brasseliet. Maar dan nu, Joost Verkerck, op zijn derde spelen, op het onderdeel waar hij al twee keer Tibirium op heeft gehaald. En nee, hij mag dan dit jaar geen favoriet zijn, er is een andere grootheid opgestaan, maar toch, we gaan naar hem kijken, hij moet op zijn minst de voorrondes door kunnen komen.

MAARTEN

Zet hem op Joost.

JOOST VERKERCK

Ode aan mijn moeder

Geen madonna met kind zou kunnen tippen

Aan dit beeld van moederlijke tederheid

Voor een zoon van wie ze nooit zou willen scheiden

Het had een pleziervlucht moeten worden

Een explosie, niets gezien van venus

Toeristen paniekeren

Veranderen in vluchtelingen op drift

Een eeuwigheid van twee maanden

Lichamen met ziekelijke ribben

Geknakte vleugels

Agressief klik klak kibbelende buitenwerelders van monsterlijk postuur

De meeste Plutoonse moeders hadden hun kinderen al opgegeten

De mijne niet

Er bleef een zweem van een lach op haar mond

haar ogen vol moedertrots

in het roestbruine haar

dat nog op mijn hoofd over was

kamde ze – met zingende ogen – een scheiding

(angstvallige stilte, dan een aarzelend applaus)

HERBERT

Aiaiai, dit is niet goed, dit is niét goed.

MAARTEN

Joost Verkerck, wat doe je ons aan. Iedere professionele Poëet weet dat je nooit een gedicht over je moeder in competitief verband voorleest, die hou je voor thuis, die zijn niet voor wedstrijden en zeker niet voor de spelen.

HERBERT

O, dat doet pijn, 43 punten maar, Joost Verkerck ligt er uit in de aller eerste heat.

MAARTEN

Joost Verkerck naar huis, op de eerste dag van de spelen wie had dat gedacht.

HERBERT

Je ziet hem ook schudden met zijn hoofd. En dan komt het op zelfs nog op 37,9, dat is ruim 5 punten aftrek.

MAARTEN

Wat doet dit pijn zeg, op zijn 3e spelen, jaren studie, training en dan zo afgaan. Dat moet toch vreselijk pijn doen voor Joost Verkerck.

HERBERT

Wat een deceptie. Laten we snel terug schakelen naar de studie.

COMMENTATOR

Welkom terug, Nog altijd bij ons in de studio, Robin Spekkoper, jij hebt in het verleden ook poëten opgeleid tot odespecialisten. Joost Verkerck vernedert zichzelf?

ROBIN

Ik begrijp niet hoe hij dit heeft kunnen doen, dit is domweg amateuristisch. Als poëet weet je gewoon dat er een aantal onderwerpen zijn die je moet mijden. Je doet geen gedicht over de herfst, je doet geen gedicht over de gruwelijkheden van het Neo-Nederlands regime en je doet al helemaal geen gedicht over je moeder.

COMMENTATOR

Waarom doet Joost dat hier wel? Heb je enig idee?

ROBIN

Ik begrijp hier helemaal niets van, het is niet verstandig, het is politiek gevoelig en voor een aantal rassen is dit echt heel schokkend. En die tijd hebben we toch gehad. Kijk zo’n jaar of 300 geleden had je nog wel eens een poëet die de zuiveringen van het Neo-Nederlandse regime aan de kaak stelde, of verkapte steunbetuigingen aan non Nederlandstalig uitschot. Maar zelfs de poëten uit de Ring Nebula waagden zich niet aan een gedicht over het moederschap.

COMMENTATOR

We zullen het aan hem zelf moeten vragen, Denise Dijkstra staat met de microfoon bij Joost Verkerck.

DENISE

Ja Joost we zagen je net onderuit gaan in de eerste heat, dat moet wel even slikken zijn.

JOOST

Dit is gewoon ontzettend kut, je hebt er zo lang voor gestudeerd, de ellende die ik mee heb moeten maken, weggestuurd bij uitgevers, van redacteur gewisseld, writers block overwonnen, en dan is dit je beloning.

DENISE

Wat ging er mis?

JOOST

Ja ik heb geen idee, euuuuh, ik deed hem precies zoals ik hem gerepeteerd heb, misschien dat het publiek er nog niet klaar voor is.

DENISE

Heb je niet gewoon een verkeerd onderwerp gekozen?

JOOST

Ik weet donders goed wat er gedacht wordt over dit soort onderwerpen en dat vind ik gewoon jammer en ik was echt niet van plan dit in de finale te doen ofzo, maar dat je er dan meteen uit ligt vind ik echt heel zonde.

DENISE

Je doet het toch een beetje jezelf aan.

JOOST

Nou dat vind ik niet, het gedicht zelf is gewoon goed dus dan vind ik het onzinnig dat je wordt gestraft voor zoiets onbenulligs als een onderwerpkeuze.

DENISE

Wist je coach dat je dit ging doen.

JOOST

Daar kan ik me niet over uitlaten.

DENISE

Dank je wel Joost.

COMMENTATOR

Dat was Denise Dijkstra. We sluiten het hoofdstukje Joost Verkerck voor nu af, want we gaan naar het schoondichten. En dan denkt u misschien schoondichten? Ja er is voor het eerst in de geschiedenis van de poëtische spelen een Aardse schoondichter. Ze heet Florentine Vlis en doet het niet onaardig. Ken jij deze tak van sport Robin?

ROBIN

Ja ik ben groot fan van de poëzie van Takashi Shen, een afstammeling van de Japans sprekende Aardvluchtelingen, die het genre heel bekend heeft gemaakt op Mars en Titan. Het ging daar als een soort afscheidingspoëzie dienen, allemaal in het Japans wat toen natuurlijk nog verboden was. Daarom is het op aarde ook niet zo’n bekend, maar het is een heel mooi, elegant genre.

COMMENTATOR

Kun je uitleggen hoe het werkt?

ROBIN

Het schoondichten is een dichtvorm bestaand uit vier sierlijke regels. Die regels moeten heel gelijkmatig zijn in tempo, zwierigheid, in alle soortmetingen, elke regel moet even zwaar wegen. En dan gaat het erom het gedicht zo plots en subtiel mogelijk af te sluiten zodat het gedicht als geheel na het laatste woord zo lang mogelijk naklinkt, als het slaan op een perfect zuivere gong.

COMMENTATOR

Dat klinkt inderdaad vrij buitenaards. Ik stel voor dat we maar gewoon gaan luisteren. Florentine Vlis heeft een aantal minuten geleden haar gedicht voorgedragen en dat klok zo.

FLORNETINE VLIS

Zonsondergang

als goud de zon zijn tong aan het avonduur afdroogt

zijn natte lap van verzadigd nectarlicht

aan droge, stof trillende, uitgeputte avondglorie

afveegt om de laatste kleverige restjes licht te lozen, dan

(lange stilte)

ROBIN

Heel leuk dat een aardse hier toch ook kwaliteit in kan brengen, zo goed als Takashi Shen is het nog niet, maar ik ben hier toch al heel trots op.

COMMENTATOR

Op de uitslag moeten we nog wachten, de verwachting is niet dat ze doorgaat, maar een persoonlijk puntenrecord zou heel mooi zijn. De gaan we verder met een onderdeel waar we allemaal heel erg vertrouwd mee zijn, een heel populair onderdeel, niet alleen op aarde maar door heel het universum. Ik heb het natuurlijk over de Robot Poetry Slam Battle. Even heel snel Robin, want vind je deze discipline.

ROBIN

Ja fantastisch, het is een spektakel, het gaat hard tegen hard, heerlijk om naar te luisteren.

COMMENTATOR

We gaan naar de arena met onze commentatoren Barry Puncturewound en Sofie Long.

BARRY

Dames en heren, slechts vierentwintig van de meest intelligente mechanische individuen uit de verste uithoeken van het heelal, zijn bij elkaar gekomen om te strijden voor eer en glorie, voor de ultieme titel van Intergalactische Poetisch Kampioen Robot Poetry Slam Battle.

SOFIE

En we beginnen vandaag met het gevecht tussen de als nummer één geplaatste Mond van Technocron, een groot kanshebber voor het Tritium, tegen de zeer onervaren cluster denkende Legioen, die hier schijnt mee te doen om op te komen voor robotrechten op Moslimplaneten. Laten we beginnen met De Mond, een zeer gelauwerd woordvechter…

BARRY

De Mond is niet alleen de snelste van alle robotpoëten hier aanwezig, hij is misschien ook wel de meest strategische. Met zijn venijnige hackregels heeft hij heel wat robottegenstander voortijdig uitgeschakeld.

SOFIE

En dat niet alleen, menig studio besturingssysteem is gecrasht tijdens één van zijn wedstrijden. Denk je dat onze gecodeerde blokkades sterk genoeg zijn Barry.

BARRY

Laten we hopen van wel, Mond is de afgelopen jaren oppermachtig gebleken en zal ook nu hartvochtig voor de Intergalactische titel gaan strijden.

SOFIE

Dat mag waar zijn Barry, maar hij moet het wel opnemen tegen een heel stel in één lichaam gepropte super slimme denkmachines en als zij het onderling weten kort te sluiten, kan de nieuwkomer hier misschien wel voor een verassing zorgen. En weet je Barry, ik ben voor de underdog.

BARRY

Dat kan spannend worden Sofie, een grote groep geweldige samengesmolten mechpoëten afkomstig van de Artrodische gasplaneten tegen de enige echte, oliespeeksel spugende Mond, de grote trots van Technocron. En daar komen beide bots de arena binnen, de lichten gaan uit en hoor het publiek joelen voor hun kampioen.

PUBLIEK

MOND! MOND! MOND! MOND! MOND!

COMMENTATOR 2

En in de rechterhoek, het lichaam met zoveel persoonlijkheden dat geen robotpsycholoog zijn handen er vuil aan wil maken, zijn poëzie is de ultieme vocalisatie van een eeuwig durende innerlijke discussie, laat je hart veroveren door een leger aan stemmen, het is Legioen!

PUBLIEK

LE-GI-OEN, LE-GI-OEN, LE-GI-OEN!

COMMENTATOR 2

En in de linker hoek, de snelst pratende mechanische mond van de Firakische Quadranten, hij breekt je botten met het klakken van zijn tong, niemand wil in zijn ijzeren kaken terecht komen, Het is De Mond van Technocron!

PUBLIEK

MOND! MOND! MOND! MOND! MOND!

DE MOND

(snel en staccato) De wereld…ergens in…deze wereld…klein ding…klein mechanisch ding…niet geconfigureerd… niet- Wat?..Computer?...kleine snelle computer…die jij was… niet gedefragmenteerd…toch denkend…in deze wereld…speakers…speakers trillend steeds…in deze…onopgemerkt…zacht zoemend…dat losraakt…iets vanbinnen…ratelend…harde kern…in het… vind zichzelf in het- wat?...wie?...nee!...Hij! Vind zichzelf in het donker…wat als niet exact…de behuizing…zelfbewust…want kan nog steeds horen het gezoem…ratelend de speakers…volgens ritme…vanbinnen het klikken…dat het valt…herkend patroon…gezoem? Nee! Wat? Semantische Codering…het ratelen in… maar wat als…aanhoudende stroom…golf uit speakers…uit de processor…kan niet stoppen de stroom…en de hele processor smekend…iets smekends in de processor…smeekt de speaker te stoppen…voor een moment…alleen een moment…zonder antwoord…zonder antwoord…zonder antwoord…

LEGIOEN

(Een koor van stemmen) Wat jij nodig heb is een grondig, grondig, grooooooooooondig doorgevoerde uitgevoerde electro analyse, electrotechische herbedradings faciliteiten in door, door, dooooorgevalueerde chirurg-robotische intelligenties, consequenties van deze uiting, van deze uitput, dat je onder het mes moet, hallo, hallo, kan iemand mij horen, of is de input, of is de input, is de input ook al afgesneden, is je mond gesnoerd, die vanwege innerlijk onbegrepen hydraulische drijfveren wat woorden mompelt, er komt een nare hypervirusrotte lucht mee omhoog uit de diepte van rustroestende hardware onderdelen, of lekt er zuur uit je Lithium-Mangaanoxide batterijen, op al die rijen, binair gecodeerde halfweg eroderende microchips vol firmware, veroorzaakt door een tekort aan voeding. De mond, de mond, de mooooooooond, de belichaming van een hongerstaking.

DE MOND

Ironium zuur… geluidsgolven…onbetekenend…gesemanteerd maar leeg…bevuiling in lucht…dat- Wie? Ik? Bevuilt word…bevolen honger…hoger opzoekend…afdwingend met staking…zonder antwoord…smeekt de speaker…de spreker…de honger te staken…enkel nog communicerend…met- Wat? Stilte? Nee! Radiogolfomvorming…aanpassingsvermogen…opstaan…opengaan…slaak geen zucht…staak de klucht…interdisciplinaire golven…hacksignalering…staak- nee? Kraak? …jouw zelf…binaire zelf…breek af…val aan… <?php language_attributes(); ?>> tools'); ?>').attr('disabled', true);

SOFIE

Een gemene zet (ruis) hackregel (ruis) te ontregelen. Gaat Legioen dat (ruis) antwoord (ruis) Verbinding is (ruis) naar de studio (ruis).

COMMENTATOR

We schijnen wat (ruis) maar (ruis) op te (ruis) keer (ruis) voor het luisteren, we gaan er nu (ruis) proberen in de tussentijd (ruis) lek in de zuurstoftank (ruis) decompressie (ruis) kans op overleven durf ik (ruis) voor de poëzie (ruis) dankbaar deze droombaan (ruis) voortijdig einde (lange ruis, dan lange hoge piep)

(stilte)

EINDE


Comments


bottom of page